سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یکی از روش های نوین تدریس

روش بحث گروهی:معلم در این روش یادگیرندگان را با یک مسئله یا یک موقعیت مبهم به عنوان موضوع مورد بحث مواجه می سازد.در این روش یادگیرنده به تنهایی برای کشف یا حلمسئله فکر نمی کند بلکه اندیشه ی گروهی شروع می شود و معلم    در صورت نیاز این اندیشه را به روش اشاره غیر مستقیم کمک می کند بنابراین میزان کمک در این روش افزایش می یابد(کاظمی،1374،ص98).در این روش تاکید بیشتر بر یادگیری دانش آموز است نه بر تدریس معلم.در این روش معلم اغلب احساس می کند که راهنما و تسهیل کننده ی یادگیری است،از این رو دانش آموزان را به گونه ای هدایت می کند که آنان صرفا به خاطر درک وفهم خود تلاش  کنند دانش آموزان نیز در عمل متوجه می شوند که بین تجاربی که کسب کرده اند روابطی وجود دارد چنین استنباطی خود سبب درک بهتر آنان می شود.گسترش روابط موجود بین آموخته ها و توانایی تعمیم  وکلیت بخشیدن به تجارب جدید در امر آموزش با اصطلاحات خاصی مانند "یافتن بصیرت"،"جست وجوگری"و"کشف مسئله" بیان شده است.در این روش دانش آموزان به تدریج فعال می شوند و به آموزش در گروه عادت می کننددرگیری دانش آموز با مطالب آموزشی در میان همکلاسی ها سبب تقویت حس کنجکاوی و رغبت بیشتر او به ادامه بحث وبررسی دقیق تر موضوع درسی می شود.در اثر رغبت وانگیزش درونی دانش آموز کمیت وکیفیت مطالعه او افزایش می یابدافزایش کیفیت مطالعه نیز منطق واستدلال لازم برای بحث گروهی را غنی تر می سازددر نتیجه در روش بحث گروهی یادگیری،کسب دانش و یا درک بهتر مطلبی خود پاداش این روش به حساب می آید(یغما،1372،صص21-22).
محاسن:1-شرکت کنندگان در بحث در عقاید وتجربیات یکدیگر سهیم می شوند. 2-مهارت همکاری و تعاون واحساس دوستی در بین اعضا رشد می کند. 3-اعتماد به نفس در هر یک از شرکت کنندگان تقویت می گردد. 4-عدم اطمینان به خود و ترس از صحبت کردن در حضور دیگران درافراد خجالتی کاهش می یابد و اعتماد به نفس آنان رشد کرده و روحیه ی انتقاد در آنها افزایش می یابد(رئوفی،1380،ص116).
 معایب:1-این روش را برای تعداد افراد کم می توان به کار برد. 2-این روش برای دانش آموزان خردسال کارایی ندارد چون آنان توانایی قدرت تفکر و تعقل را ندارند. 3-بحث گروهی را نمی توان در تمامی موضوعات به کار برد. 4-در صورتی که سازماندهی درست انجام نگیرد نتیجه ی مفیدی عاید نخواهد شد(همان منبع).
 -